Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Heb jij één keer per week aardappelen, bloemkool en een stukje vlees op je bord? Ben je toe aan wat afwisseling? Of wil je wel eens wat variëren met bloemkool? Deze heerlijke ovenschotel met bloemkool bewijst dat bloemkool een bijzonder veelzijdige groente is, die je op veel verschillende manieren kunt klaarmaken. Deze ovenschotel is heel Hollands, met bloemkool, eieren, gehakt en kaas, en geeft je dat heerlijke warme winter gevoel van gezellig met z’n allen aan tafel. Het recept is helemaal niet moeilijk en kun je prima eerder op de dag klaarmaken. Zet de ovenschotel ongeveer 3 kwartier tot een uur voordat je wilt eten in de oven, en laat je tafelgenoten lekker genieten van deze heerlijke, romige ovenschotel! Dit recept is ook heel geschikt als je koolhydraatarm eet, omdat er geen aardappelen, pasta of rijst in voorkomen.

ovenschotel-met-bloemkool-en-gehakt

Ingrediënten

  • 1 stuk ei hollandse bloemkool
  • 4 stuks eieren
  • 100 ml melk
  • Een snufje zout
  • Een snufje peper
  • Een snufje nootmuskaat
  • 300 gram gehakt
  • Paneermeel of geraspte kaas
  • Boter om de schaal in te vetten

Instructies

  • Neem de bloemkool en maak deze goed schoon.
  • Verdeel hem in roosjes en kook deze gaar met zout.
  • Vet dan de ovenschaal goed in.
  • Laat dan de oven goed voorverwarmen op 200 graden.
  • Neem vervolgens de helft van de gekookte bloemkool en pureer deze.
  • Klop dan de eieren los met melk en voeg de bloemkoolpuree toe.
  • Neem het gehakt en schep het door de puree, voeg dan ook zout, nootmuskaat en peper toe (naar eigen smaak).
  • Doe alles in de ingevette ovenschaal en leg hier de overgebleven bloemkoolroosjes in.
  • Doe er wat paneermeel overheen of je kunt geraspte kaas gebruiken.
  • Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven.